Elżbieta II wydaje oświadczenie w sprawie Harry’ego i Meghan

• Post category:Polska

Królowa Elżbieta II wydała oświadczenie po spotkaniu z rodziną. Jak napisała wiele kwestii pozostało jeszcze nie rozstrzygniętych, ale rodzina całkowicie popiera Harry’ego i Meghan.

Reklama

Fot. To Się Dzieje

Reklama

„Dzisiaj moja rodzina prowadziła bardzo konstruktywne dyskusje na temat przyszłości mojego wnuka i jego rodziny.

Moja rodzina i ja całkowicie popieramy pragnienie Harry’ego i Meghan, by stworzyć nowe życie jako młoda rodzina. Chociaż wolelibyśmy, aby pozostali członkami rodziny królewskiej pracującymi w pełnym wymiarze godzin, szanujemy i rozumiemy ich pragnienie bardziej niezależnego życia jako rodziny, pozostając cenną częścią mojej rodziny.

Harry i Meghan jasno stwierdzili, że nie chcą polegać na środkach publicznych w nowym życiu.

W związku z tym uzgodniono, że nastąpi okres przejściowy, w którym Sussexowie spędzą czas w Kanadzie i Wielkiej Brytanii.

Są to skomplikowane kwestie do rozwiązania dla mojej rodziny i jest jeszcze trochę do zrobienia, ale poprosiłem o ostateczne decyzje w najbliższych dniach”.