Restauracja sklepów IKEA nigdy nie narzeka na brak klientów. Znana jest m.in. z klopsików i ryby w sosie. SPACE10, czyli laboratorium pracujące dla sieci IKEA postanowiło iść o krok dalej. Proponuje wegańskiego hot-doga i burgera z dodatkiem owadów.
Reklama
Reklama
Wegański hot-dog dostępny będzie na naszym kontynencie od sierpnia tego roku. Do sklepów na całym świecie trafi w 2019 roku.
To jednak nie koniec nowości. Laboratorium SPACE10 pracuje bowiem nad czymś dla miłośników nowych smaków.
Jak informuje portal dlahandlu.pl będziemy mogli spróbować burgera, w którym kotlet wykonany będzie ze specjalnej mieszanki. Ma to być 100 gramów buraków cukrowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw mącznika młynarka. Oczywiście nie zabraknie dodatków w postaci rzodkiewki, buraka ćwikłowego, keczupu jagodowego, szczypiorku i mieszanki sałat. Całość zostanie zamknięta w białej bułce.
Data tego niecodziennego dania nie jest jeszcze znana.