UWAGA! Bakterie coli w wodzie niegazowanej! Jeżeli macie ten produkt natychmiast zwróćcie go do sklepu!

  • Post category:Polska

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie przed wodą źródlaną niegazowaną w związku z wykryciem w niej bakterii z grupy coli. To Józefowianka 1,5l i 0,5l oraz Świętokrzyska 1,5l i 0,5l.

Reklama

Reklama

Fot. Rocky Mountain Laboratories

 

Obecność bakterii grupy coli w ww. wodzie źródlanej niegazowanej pobranej do badań w ramach urzędowej kontroli Inspekcji Sanitarnej.

Szczegóły dotyczące produktów:

  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051264, termin przydatności do spożycia: 05.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051265, termin przydatności do spożycia: 05.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l,numer partii: 051272, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 0,5l, numer partii: 051291, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 0,5l, numer partii: 051292, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051299, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 1,5l, numer partii: 051300, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 1,5l, numer partii: 051301, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Józefowianka 0,5l, numer partii: 051331, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 1,5l, numer partii: 051273. termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 0,5l, numer partii: 051330, termin przydatności do spożycia: 06.2019
  • woda źródlana niegazowana Świętokrzyska 0,5l, numer partii: 051293, termin przydatności do spożycia: 06.2019

Producent: DRINK FOOD Sp. z o.o., Zakład produkcyjny: ul. Józefów 4a, 26-130 Suchedniów.

Bakterie Escherichia coli, czyli Pałeczka okrężnicy, to beztlenowa bakteria, która w określonych warunkach może powodować zatrucia pokarmowe, zakażanie układu moczowego, a nawet zapalenia opon mózgowych u noworodków czy ciężkie zapalenie otrzewnej.