„Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie pałeczek Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej” – informuje Główny Inspektorat Sanitarny.
Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta.
GIS podaje informacje na temat produktów:
Producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii: 72
Daty przydatności do spożycia:
– Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP: 03.04.2019 r.
– Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej: 24.03.2019 r.
– Kiełbasa surowa metka łososiowa: 27.03.2019 r.
„Firma P.W. KIER przeprasza za zaistniałe niedogodności, jednocześnie informując, że zakupione produkty mogą Państwo zwrócić w miejscu zakupu. Podstawą zwrotu będzie etykieta produktu z wymienionym powyżej numerem partii (72), bez konieczności okazania dowodu zakupu” – informuje producent.
Jednym z popularnych oszustw finansowych jest oszustwo na krytowaluty. Oszustwa na kryptowalutach przybierają różne formy.…
Przeziębienie i grypa są chorobami wirusowymi, które działają podobnie, ale są również wyraźnie różne. Przeziębienie…
Oszustwo „na Blika” staje się obecnie jedną z najpopularniejszych metod wyłudzania pieniędzy. Niemal każdego dnia…
Na Twitterze ludzie masowo udostępniają nagranie z dzieckiem, która prawdopodobnie cudem uniknęło śmierci. Film okazał…
"Ceremonia podpisania traktatów o przystąpieniu nowych terytoriów do Federacji Rosyjskiej odbędzie się 30 września na…
Nie żyje amerykański raper Coolio. Zmarł w Los Angeles w wieku 59 lat. Był popularny…
Ta strona uzywa ciasteczek
Leave a Comment