Oświadczenie Green Caffe Nero w sprawie wypłaty odszkodowań!

• Post category:Polska

Kancelaria Radcy Prawnego Radosława Górskiego złożyła do Prokuratury w Warszawie zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w związku z głośną w ostatnich tygodniach sprawą zatruć bakteriami salmonelli w lokalach popularnej sieci kawiarni Green Caffe Nero, na szkodę ponad 100 osób.

Fot. tosiedzieje.pl

W przesłanym nam oświadczeniu Green Caffe Nero pisze:

„Oświadczenie Green Caffè Nero w sprawie wypłaty odszkodowań dla poszkodowanych osób w związku z zatruciem bakterią salmonelli.

W związku z pierwszymi doniesieniami w mediach w sprawie złożenia do Prokuratury w Warszawie zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa dotyczącego zatruć bakteriami salmonelli w imieniu poszkodowanego klienta, Green Caffè Nero oświadcza że:

Tak jak od początku deklarowaliśmy, zapewniamy pełne wsparcie osobom poszkodowanym. Powołaliśmy dedykowany zespół, który dokłada wszelkich starań, aby maksymalnie wspomóc poszkodowane osoby w procesie ubiegania się o wypłatę odszkodowań, które będą wypłacane przez  naszą firmę ubezpieczeniową adekwatnie do poniesionych strat. Ponieważ każdy zgłoszony do nas przypadek jest inny (niektórzy klienci zgłosili nam lekkie zatrucie bez wykrycia bakterią salmonelli, a inni zatrucie bakterią salmonelli z potrzebą hospitalizacji) i do każdego zgłoszenia podchodzimy indywidualnie. Chcemy uniknąć sytuacji, w której wszyscy poszkodowani będą potraktowani według schematu a nie adekwatnie do sytuacji, która im się przytrafiła.

Od 8 czerwca br. nasz zespół przekazuj sukcesywnie do firmy ubezpieczeniowej zgłoszenia zawierające komplet dokumentów osób ubiegających się o rekompensatę. Niektóre osoby czekają na wyniki badań z Sanepidu, które są pomocne do złożenia kompletnego zgłoszenia o odszkodowanie.

Jesteśmy w stałym kontakcie z poszkodowanymi osobami i na bieżąco wspieramy je w tym procesie.”